Deze infopagina werd opgesteld om u een voorstelling te geven van het simulatiehuis, zijn mogelijkheden en wat het simulatiehuis voor u en uw politiezone kan betekenen.
Het simulatiehuis werd niet enkel opgericht om aspiranten tijdens hun opleiding op een waarheidsgetrouwe manier te laten oefenen in diverse situaties. Ook nadien kan het simulatiehuis een waardevolle betekenis hebben in het bijschaven en onderhouden van de competenties van uw korpsleden. Ieder personeelslid moet de mogelijkheid krijgen om in een veilige omgeving te oefenen.
Het simulatiehuis biedt de mogelijkheid om dit te doen.
Mogelijkheden
- U wenst uw interventieleden een caféruzie tot een goed einde te laten brengen?
- U wenst uw korpsleden op een veilige manier een onhandelbare persoon in de cel leren te overmeesteren?
- U wenst uw wijkinspecteur te laten oefenen in slechtnieuwsmelding?
- U wenst uw calogpersoneel leren omgaan met moeilijke klanten?
Dit is maar een kleine greep uit de ontelbare mogelijkheden die het simulatiehuis biedt.
Alle lokalen zijn voorzien van screens waardoor het lokaal volledig verduisterd kan worden. Dit gebeurt via de regiekamer. Tevens kan u het licht aan- en uitdoen in de kamers. Alle ruimtes zijn voorzien van camera’s, die permanent opnemen. Hierdoor kunnen de oefeningen/trainingen niet enkel live gevolgd worden in het leslokaal (30 personen), maar ook herbekeken worden.
Met behulp van een externe drager kan de oefening/video eventueel ook digitaal opgeslagen worden. Voor het gebruik van deze camera’s wordt de nodige uitleg gegeven. Een handleiding is aanwezig.
Ook buiten kunnen enkele scenario’s ingeoefend worden. Er is een terras aan Café Noir met een graspleintje, alsook een bushokje van De Lijn met busstrook. In een bijgebouw is er een bankautomaat aanwezig en een ruimte die voor verschillende doeleinden kan gebruikt worden.
Twee radio’s, een laptop, baseballknuppel, kledij, messen, blue guns staan ter beschikking.
We vragen dat de cursisten begeleid worden door minimum twee opleiders, dit om de oefening in goede omstandigheden te kunnen laten doorgaan.
Zelf niet veel inspiratie? Wij verzorgen enkele scenario’s die u kunt toepassen. Wij staan eigen inbreng van scenario’s uiteraard niet in de weg.
Ruimtes
Het simulatiehuis bestaat uit twee verdiepingen en heeft volgende ruimtes:
Benedenverdieping:
Een inkomhal met trappen, de onthaaldesk kan dienen als onthaal van een politie-onthaal, een bank, De Lijn…, een bureauruimte, een individuele cel met echte celdeur. Het ‘Café Noir’ bevat een muziek- en lichtinstallatie (800 watt geluid – tot 140 decibel). Er zijn tactische ruimtes met deuren die afgehaald en verwisseld kunnen worden. Er zijn anti-krasplanken aan de muren aangebracht om zo tegen de muur te kunnen werken (bv. fouilleren).
Bovenverdieping
Een korte gang met trap, een woonkamer, een keuken, een toilet, een badkamer, een slaapkamer en 2 verhoorkamers. De bovenverdieping kan enkel gebruikt worden voor gerechtelijk werk (vb. huiszoeking en slechtnieuwsmelding).
Op de bovenverdieping bevindt zich tevens de regiekamer. Van hieruit krijgt u de mogelijkheid om:
- via de schermen mensen in andere kamers te bekijken en te horen
- via microfoons te spreken zodat men in de andere kamers u kan horen.
Vragen?
U kan steeds terecht bij volgend contactpersoon:
Isabel Hoorens
isabel.hoorens@campuspov.be
050/40.45.45
Huren?
U kan via de contactpersoon het simulatiehuis huren of een reservering plaatsen. Te huur vanaf 1 september 2017.
Indien er geen docent aanwezig is die de opleiding ‘operator simulatiehuis’ volgde, wordt per uur 80 euro extra aangerekend voor bijstand van een personeelslid.
Prijs: 100 euro per uur
Het simulatiehuis kan samen gehuurd worden met de sporthal/dojo.
Prijs huur sporthal: 25 euro per uur (inclusief kleedkamer en douches)
Prijs huur dojo: 10 euro per uur (inclusief kleedkamer en douches)