Brandweerschool (oud)

 

DE BRANDWEERSCHOOL VAN WOBRA GEEFT OPLEIDING AAN DE LEDEN VAN DE OPENBARE HULPDIENSTEN

Verschillende opleidingen

De volgende opleidingen worden georganiseerd voor de leden van de openbare hulpdiensten :

1° de opleidingen tot het behalen van brevetten;

2° de opleidingen tot het behalen van getuigschriften;

3° de opleidingen tot het behalen van attesten.

Een brevet wordt uitgereikt aan de operationele leden van de openbare hulpdiensten die een basisopleiding volgden en die slaagden voor alle examens.  Een brevet wordt uitgereikt aan de leerlingen die geen operationeel lid van de openbare hulpdiensten zijn, die een basisopleiding BO1 of OFF2 via aanwerving volgden en die slaagden voor alle examens.

Een getuigschrift wordt uitgereikt aan de operationele leden van de openbare hulpdiensten die een gespecialiseerde opleiding volgden en die slaagden voor alle examens.  Een getuigschrift wordt uitgereikt aan de leerlingen die geen operationeel lid van de openbare hulpdiensten zijn, en die een gespecialiseerde opleiding volgden en die slaagden voor alle examens.

Een attest wordt uitgereikt aan de operationele leden van de openbare hulpdiensten die een voortgezette opleiding volgden. Het attest preciseert of er al dan niet een evaluatie was en of de leerling hiervoor geslaagd is. Een attest wordt uitgereikt aan de leerlingen die geen operationeel lid van de openbare hulpdiensten zijn en die een voortgezette opleiding volgden. Het attest preciseert of er al dan niet een evaluatie was en of de leerling hiervoor geslaagd is.

De brevetopleidingen zijn de volgende

1° brevet brandweerkadet

2° brevetten basiskader :

– brevet BO1;

– brevet BO2;

3° brevetten middenkader :

– brevet MO1;

– brevet MO2;

4° brevetten hoger kader :

– brevet OFF1;

– brevet OFF2;

– brevet OFF3.

 Kalender BREVET opleiding 2018

Diverse attestopleidingen en getuigschriftopleidingen uit de opleidingscatalogus van het KCCE worden aangeboden

Centraal op POV:

Scenariotrainingen brand in het oefengebouw; Houtgestookte flashovercontainer in attackcellen en T-cell; Ontzetting van geknelde slachtoffers bij verkeersongevallen – scenariotrainingen en technische hulpverlening 1A; Brandweerduiker; FiST-antenne; Asbest; Beveiliging interventies openbare weg; Bijscholing voor bevelvoerders in de brandbestrijding, technische hulpverlening en gevaarlijke stoffen, houthaktechnieken, Brandweerman in Nood

Decentraal in de zones:

Openen sloten, stutten en schoren, liften, Go-RSTV, Gasmeting 1, IGS voor BM, SOP IGS MFAP, TECC, Awareness, Lanstechnieken, CPR AED, gaspakdrager

Diverse opleidingen aan de privésector

lid eerste interventieploeg, basis en gevorderden; specifieke dagopleidingen naar de voedingsnijverheid, Horeca; opleidingen op maat van het bedrijf

Info bedrijfsopleidingen

Coördinatie fysieke paraatheid 4 West-Vlaamse brandweerzones

Wobra staat in voor het organiseren van fysieke paraatheidstesten (PPMO) voor alle operationele personeelsleden van de brandweer.

Info Fysieke paraatheid / PPMO

Regulier onderwijs

De brandweerschool geeft ook een brandweeropleiding binnen het regulier onderwijs, namelijk in de richting 7de jaar integrale veiligheid, TSO.