Brandweerschool

De brandweerschool staat in voor de reguliere brevetopleidingen voor de leden van openbare hulpdiensten en dit voor de verschillende niveaus: Brandweerman; Korporaal; Sergeant; Adjudant; Officier; Technicus Brandvoorkoming; Crisissituatiebeheer en Dienstchef.

De brandweerschool geeft ook diverse specialisatieopleidingen zoals Vuur-en hittegewenning; Houtgestookte flashovercontainer; Ontzetting van geknelde slachtoffers bij verkeersongevallen; Brandweerduiker; FiST-antenne; Oefeninstructeur; Asbest; Ondergrondse pijpleidingen; Beveiliging interventies openbare weg; Bijscholing voor bevelvoerders in de brandbestrijding, technische hulpverlening en gevaarlijke stoffen.

Daarnaast geeft de brandweerschool ook diverse opleidingen aan de privésector, zoals lid eerste interventieploeg, basis en gevorderden; specifieke dagopleidingen naar de voedingsnijverheid, Horeca; opleidingen voor STCW, dit voor personeel op schepen.

Sinds een 4-tal jaar geeft de brandweerschool ook een brandweeropleiding binnen het regulier onderwijs, namelijk in de richting 7de jaar integrale veiligheid, TSO.

Bezoek de website van Wobra voor meer informatie.

Bedrijfsopleidingen