Opleidingen voor Brandweer

 

Bezoek de website
van wobra voor meer informatie

De brandweerschool staat in voor de reguliere brevetopleidingen voor de leden van openbare hulpdiensten en dit voor de verschillende niveaus: Brandweerman; Korporaal; Sergeant; Adjudant; Officier; Technicus Brandvoorkoming; Crisissituatiebeheer en Dienstchef.

De brandweerschool geeft ook diverse specialisatieopleidingen zoals Vuur-en hittegewenning; Houtgestookte flashovercontainer; Ontzetting van geknelde slachtoffers bij verkeersongevallen; Brandweerduiker; FiST-antenne; Oefeninstructeur; Asbest; Ondergrondse pijpleidingen; Beveiliging interventies openbare weg; Bijscholing voor bevelvoerders in de brandbestrijding, technische hulpverlening en gevaarlijke stoffen.

Daarnaast geeft de brandweerschool ook diverse opleidingen aan de privésector, zoals lid eerste interventieploeg, basis en gevorderden; specifieke dagopleidingen naar de voedingsnijverheid, Horeca; opleidingen voor STCW, dit voor personeel op schepen.

Sinds een 4-tal jaar geeft de brandweerschool ook een brandweeropleiding binnen het regulier onderwijs, namelijk in de richting 7de jaar integrale veiligheid, TSO.

 

 

 

 

© 2013 - WFIV
Contacteer webmaster